The Wadden experience

  •  Milieuvriendelijk vaartuig
  •  Fluisterstil genieten

Ons voertuig, de schipper en de omgeving

Een prachtige tocht over het Wad, een uniek vaartuig en een schipper die alle geheimen van het Wad kent. Voor je aan boord stapt van Amphi Tours vertellen we graag alvast iets meer over onszelf. Wat is precies een LARC-XV, wie is onze schipper en welke omgeving gaan we ontdekken? 

Tickets

Over de LARC-XV

Amphi Tours vaart met een echte LARC-XV, een amfibievoertuig dat in de jaren '60 werd ontwikkeld door de Amerikaanse Landmacht. Onze LARC is compleet verbouwd en geschikt gemaakt voor vaartochten met toeristen. Doordat ons voertuig geschikt is voor zowel het land als het water, kunnen wij op unieke plekken komen.

De dieselmotoren van de LARC-XV zin vervangen door fluisterstille elektromotoren waardoor de uitstoot van schadelijke stoffen tot nul is gereduceerd. Door het ontbreken van verbrandingsmotoren is het een "fluister" vaartuig geworden.

Een aantal aanvullende feitjes

  • De LARC-XV werd speciaal ontworpen voor de Vietnamoorlog, maar was niet op tijd klaar.
  • Een LARC-XV kan een lading van 15 ton meenemen.
  • Ons omgebouwde amfibievoertuig kan perfect door ondiep water varen, terwijl de extra brede banden voor een minimale belasting op het strand zorgen.
  • Deze LARC-XV is voorzien van elektromotoren.
  • Ook voor rolstoelgebruikers heeft Amphi-Tours plaats aan boord.

Specificaties

  • Gewicht: 22.000 kg
  • Snelheid: 20 km/h op land en 9,5 knots op zee
  • Afmetingen:13,71 x 4,20 meter

boek direct plaatsen

Onze Schipper

Amphi Tours wordt gevaren door de ervaren schipper Albert Jo Kortenhoeven. Opgegroeid op Texel heeft Albert Jo als kleine jongen al een grote passie voor alles wat met de zee te maken heeft. Van 1987 tot 2007 was hij als officier der Mariniers werkzaam bij de Koninklijke Marine, waar de liefde voor de zee en het varen alleen maar groter zijn geworden. 

In deze periode komt Albert Jo voor het eerst in aanraking met een LARC-XV, een voertuig dat direct zijn interesse wekt. Het feit dat dit voertuig zich zowel door het water als over het land kan voortbewegen, biedt mogelijkheden. Toch ontstaat pas jaren later het idee om een LARC-XV in te zetten voor toeristische tochten. Albert Jo weet een LARC-XV te bemachtigen, dient een vergunning in om te mogen varen en laat het voertuig opknappen en verbouwen. De compleet verbouwde LARC-XV wordt vanaf 2018 ingezet voor diverse vaartochten over 't Wad. 

Ga met ons mee

De cocksdorp en omgeving

De Cocksdorp is het jongste en meest noordelijke dorp van Texel. Oorspronkelijk lag het dorp in de kwelder tussen de eilanden Eierland en Texel. Deze kwelder was ontstaan nadat in 1629 de Zanddijk die de twee eilanden met elkaar verbond, werd aangelegd. In 1835 richtte de uit Antwerpen afkomstige Nicolas Joseph de Cock samen met enkele andere heren een NV op die de kwelder tussen Eierland en Texel zou inpolderen voor agrarisch gebruik.

In de nieuw aangelegde polder Eierland werd in 1836 een dorp gesticht dat aanvankelijk Nieuwdorp heette, maar dat later naar hem genoemd werd: De Cocksdorp. Wil je meer ontdekken over De Cocksdorp en de omgeving waar Amphi Tours vaart? Onze schipper kan je hier alles over vertellen. Stap aan boord van Amphi Tours en ontdek allerlei wetenswaardigheden en 'geheimen' over dit gebied. 

Boek direct plaatsen

Beoordelingen

Ik wil graag een weekend Texel boeken en graag 24 juni met uw excursie mee
Jacqueline
Door een technische storing ging de gereserveerde tocht niet door. Keurig netjes telefonisch contact gehad en geld retour gekregen
Yvonne Bosma
14 Uhr
Ute Fiedler
Hi, now take the Booking by Webside. Greetings from Germany
Michael Krause
Ik hoop eens een tocht mee te mogen maken.En vooral de oud mariniers die belangstellend zijn dit ook eens te doen.
Dries van der Meulen
Leuke ervaring. Genoten van de natuur. Kan het iedereen aanraden.
Liesbeth